PLANGERI JANDARMERIE

MODELE DE PLANGERE PENALA PENTRU CETATENII CARE AU AVUT DE SUFERIT DUPA INTERVENTIA FORTELOR DE ORDINE ALE JANDARMERIEI PE 10 AUGUST 2018

Îndemn toate persoanele care au devenit victime ale violenței trupelor Jandarmeriei să își apere drepturile prin acțiuni în justiție. În acest sens, fac cunoscuți pașii de urmat pentru tragerea la răspundere a celor responsabili de încălcarea drepturilor cetățenești și care au pus în pericol sănătatea și viața protestatarilor pașnici.

  1. Dacă vătămările suferite mai sunt încă resimtite (vânătăi, contuzii, dificultăți de respiratie, probleme cu vederea), puteți solicita eliberarea unui certificat Medico-legal de catre Institutul Național de Medicina Legală (Șoseaua Vitan-Barzesti, nr. 9-11, Sector 4, București).
  2. Completați plângerea penală, oferind detalii cu privire la modul in care ați fost vătămat/vătămată.
  3. Puteți depune plângerea, însoțită de certificatul medico-legal (dacă l-ați obținut), la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București (București, str. George Georgescu, nr. 2).
  4. Veți fi audiat cu privire la fapta reclamata. Va încurajăm să colaborați cu organele de cercetare penală.
  5. Dacă doriți să obțineți despăgubiri pentru vătămările suferite, menționați în plângere că doriți să va constituiți parte civilă.

IAR PE 26 MAI, CU MIC, CU MARE, HAIDETI LA VOTARE !

Constitutia Romaniei:

“Articolul 39 Libertatea intrunirilor Mitingurile, demonstratiile, procesiunile sau orice alte intruniri sunt libere si se pot organiza si desfasura numai in mod pasnic, fara nici un fel de arme.”

”Articolul 20 Tratatele internationale privind drepturile omului

(1) Dispozitiile constitutionale privind drepturile si libertatile cetatenilor vor fi interpretate si aplicate in concordanta cu Declaratia Universala a Drepturilor Omului, cu pactele si cu celelalte tratate la care Romania este parte.
(2) Daca exista neconcordante intre pactele si tratatele privitoare la drepturile fundamentale ale omului, la care Romania este parte, si legile interne, au prioritate reglementarile internationale, cu exceptia cazului in care Constitutia sau legile interne contin dispozitii mai favorabile.”

1. Plangere penala fata de Speranta Cliseru

Plangere penala fata de Speranta Cliseru
Descarca documentul

2. Plangere penala fata de interventia brutala a Jandarmeriei

Plangere penala fata de interventia brutala a Jandarmeriei
Descarca documentul